torsdag 11 november 2010

Broderi, självmord och strömavbrott.

Denna dag har varit lite intressant. Vi sov inte speciellt mycket inatt då det var galna tåg som hörde förbi Jaipur och tutade, diverse djur som väsnades och mycket skolarbete att göra! Lisa fick sova i fem timmar, och Ida i hela tre. Vi ritade hela natten lång. Men som tur var så uppskattades arbetet utav läraren och hon visade det vi hade gjort för sina kollegor och de talade sinsemellan på hindi och sedan fick vi nästan noll respons. Enbart orden "Okej... good..." eller som hon säger "Tikke", vilket vi har förstått betyder just okej. Om detta menas bra eller dåligt kan i vissa fall vara svårt att förstå.

Idag så designade vi abstrakta motiv med inspiration från Indiens kultur. Detta broderade vi sedan. Medan vi satt i vårt nya crib -som är biblioteket- så ljuder jordens högsta smäll och en stor ljusblixt lyser upp utanför fönstret. Otaliga duvor flaxar iväg från elledningen. Det var nämligen så att en duva tagit självmord på en av starkströmsledningarna. Samma scenario inträffade tre gånger denna dag. Tre gånger! Detta ledde då alltså till att det blev strömavbrott. Lite senare när jag och Lisa passerar ute ser vi en man klättra där uppe på stolpen, vi kollade bort. Vågade inte titta, tänk vad som kan hända honom... kanske samma öde som duvorna....

3 kommentarer:

  1. Vilken rubriksättning! Är det säkert att ni inte går på journalisthögskolan, omöjligt att inte läsa texten som följer.

    Mycket trevlig blogg förresten, följer den nu från Bangkok.

    Från Peter, arbetskompis till pappa Håkan

    SvaraRadera
  2. Haha nej vad ont och elakt när de kan engelska :P

    Stackars duvan :( och mannen, herregud! Ta hand om er fina vänner <3

    SvaraRadera
  3. Välkommen till vår blogg!

    hahaha vet, dom ogillar mig mest (Lisa)

    SvaraRadera